Pagal Elektronikos platintojų asociacijos (EPA) projektą sukurtas žinomo skulptoriaus Martyno Gaubo darbas #apetit primena augančią elektronikos atliekų problematiką

#ape_tit. Taip pavadintas žinomo, didelio mastelio ir įvairiomis technologijomis sukurtais darbais pagarsėjusio menininko Martyno Gaubo kūrybinis darbas.

Ape / apetit(-as) / tit. Pavadinime telpa 3 reikšmės: ape (angl. beždžionė), apetit (angl. apetitas) ir tit (angl. slengo reikšmė – kvailas žmogus). Beždžionės personažas šioje skulptūroje simbolizuoja visą žmogbeždžionių šeimą, kuriai priklauso ir žmogus: jis turėtų būti atsakingas už savo vartojimo apetito pasekmes ir atliekų tvarkymą – užuot neprotingai įsivaizdavęs save karaliumi, kuris nemato, kad jo sostas yra iš šiukšlių.

Aplinkosauga. Vidutiniame namų ūkyje Europoje yra 11 nebenaudojamų arba sugedusių daiktų, 38 proc. gyventojų sugedusius prietaisus kaupia sandėliukuose ir spintelėse. Net 31 proc. vartotojų vis dar arba išmeta seną elektroniką kartu su buitinėmis šiukšlėmis arba sumaišo šias atliekas su kitomis perdirbamomis medžiagomis. Tikslas yra atkreipti dėmesį į elektronikos atliekų problematiką bei paskatinti gyventojus atsakingai rūšiuoti ir šalinti šias atliekas. Meno kūrinys buvo skirtas 2022 m. birželio 5 d. minimai Pasaulinei aplinkos apsaugos dienai.

Kultūra. Kūrinys 2022 m. rado vietą Birštone, 2023 m. ji stovėjo prie prekybos centro CUP, 2024 m. buvo eksponuojama Vilniaus geležinkelio stoties perone.